e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



MUDO lojistik operasyonlarını nasıl yönetiyor?


Yayın: 13-01-2016
Kategori: Tekstil

120'den fazla mağazası ve 2.000’i aşkın çalışanıyla Türk hazır giyim ve dekorasyon perakendeciliği sektörüne yön veren markalardan biri olan MUDO, lojistik operasyonlarında 5 büyük firmadan destek alıyor. MUDO Lojistik Hizmetleri Müdürü İbrahim Yücer, depolamada Karınca, kara nakliyede Borusan ve TLS, kargo gönderiminde ise UPS ve Yurtiçi ile çalıştıklarını söylüyor. 




Tedarik zinciri yönetiminde dijitalleşmenin önemi


Yayın: 13-01-2016
Kategori: 10 Soruda

Prof. Dr. Hilmi Yüksel / Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi




Outsourcing ve 3PL firma seçim kriterleri



Yrd. Doç. Dr. Ayça Gümüşay Çapın / İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı 




METRO nakliye bütçesini 1 milyon TL rahatlatacak


Yayın: 01-02-2016
Kategori: Gıda

Metro Toptancı Market, 20.000 çeşit gıda ve 30.000 çeşit gıda dışı ürünü müşterileriyle buluşturuyor. 




Pirelli yüksek performansı tedarik zincirindeki dönüşümle yakalıyor


Yayın: 03-02-2016
Kategori: Lastik

Türk Pirelli Lojistik Direktörü Ayşegül Şenalp, üretim ve satış süreçlerinin en önemli destek birimi olan lojistik süreçlerini hayata geçirdikleri barkod projesi ve taşıma izlenebilirliği gibi teknolojik uygulamalarla iyileştirdiklerini belirtiyor.




Siemens’ten Borusan Lojistik’e Yılın Tedarikçisi ödülü


Yayın: 19-02-2016
Kategori: Lojistik

Türkiye’de  160. yılını kutlayan Siemens, bu kapsamda düzenlediği Tedarikçi Gününde hizmet aldığı 3. parti iş ortaklarını ödüllendirdi.  




Unilever artık çöplüğe katı atık göndermiyor


Yayın: 22-02-2016
Kategori: Yeşil Lojistik

Unilever, Sürdürülebilir Yaşam Planı doğrultusunda önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Dünya genelindeki 600'ü aşkın Unilever tesisi, artık katı atık alanlarına atık göndermiyor. Bu sayede dünya çapında 200 milyon avroluk bir maliyet tasarrufu ve yüzlerce kişiye iş imkânı da sağlayan Unilever’in Türkiye’deki tüm tesisleri ‘sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsüne sahip bulunuyor.




Saray Bisküvi’ye yeni tedarik zinciri direktörü


Yayın: 22-02-2016

Türkiye’nin sevilen bisküvi markası Saray’ın yeni Tedarik Zinciri Direktörü, hızlı tüketim ürünleri ve lojistik sektörlerinde 30 yılı aşkın mesleki deneyime sahip olan Ünal Türkay oldu.




Siemens lojistikte ciddi hizmet alımları yapacak


Yayın: 26-02-2016
Kategori: Enerji

2015’te 20 milyon euronun üzerinde lojistik hizmet alımı yaptıklarını belirten Siemens Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü & Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği  (TEDAR) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Günal, önümüzdeki iki yılda Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirecekleri rüzgar türbini kurulumları ve Gebze’de açacakları tramvay fabrikası için ciddi hizmet alımları yapacaklarını açıkladı.




Ford Otosan tedarik zincirinde dönüşümün meyvelerini topluyor


Yayın: 09-04-2016
Kategori: Otomotiv

2001 yılında oluşturdukları yalın, esnek, yeşil ve maliyet odaklı tedarik zinciri yönetiminin büyümelerine ciddi bir katkı sunduğunu belirten Ford Otosan Sözleşme Yönetimi ve Araç Lojistiği Ekip Lideri Fatih Kılınç, demiryolu bağlantılı intermodal taşımacılık modeliyle hem maliyet hem de hız avantajı yakaladıklarını söylüyor.